Informatie

Alternatief voor de Piratenzenders

Helaas zijn veel piratenzenders in de ether noodgedwongen gestopt. Voor iedereen die toch nog graag wil luisteren naar Piratenhits is er Klassiekeruitjespeaker.nl. Wij draaien elke uur de muziek die je altijd op de piratenzenders hoorde!

Klik hier en luister meteen online mee!

Piratenzenders in Overijssel, Drenthe en Groningen

Piratenzenders zijn vooral in noord en oost Nederland heel populair geweest omdat deze zenders een eigen geluid hadden. De zogenaamde piratenhits. Deze geheime zender muziek werd in een groot deel van het land zo gewaardeerd dat piratenzenders vaak beter werden beluisterd dan de normale legale radiozenders.

In de jaren 2000 werd het piratenzenders onmogelijk gemaakt de door hun zo populair gemaakte piratenhits nog langer uit te zenden. De hoge boetes waren niet meer op te brengen.

Piratenzenders werden legaal!

Reden voor veel piratenzenders om ermee te stoppen. Een groep piraten wilde niet stoppen met het draaien van Nederlandstalige muziek en piratenhits en besloot alles op alles te zetten om een legale radiozender te starten. Na veel voorbereidingen, besprekingen en uitleggen van de plannen kwam er groen licht: een legale piratenzender ging van start onder de naam Klassiekeruitjespeaker.

Klik hier en luister meteen online mee!

De muziekmix

De muziek op Klassiekeruitjespeaker.nl werd een mix waarvan de ervaren dj’s wisten dat die populair zou zijn bij een grote groep mensen in vooral het Noorden en Oosten van het land. Vooral veel Nederlandstalige liedjes, gecombineerd met Gouwe Ouwe en uiteraard veel echte piratenmuziek. De plaatjes van de Rapsodie’s, Henk Wijngaard, Lucas en Gea worden op de legale piratenzender Klassiekeruitjespeaker.nl elk uur gedraaid tot groot plezier van en grote groep luisteraars.

Klik hier en luister meteen online mee!

Luister online naar deze ex- piratenzenders

Klassiekeruitjespeaker.nl is te beluisteren via het internet. Een mooie manier voor liefhebbers van piratenzenders om overal te luisteren naar hun favoriete muziek.

Tot op de dag van vandaag zijn de roots van Klassiekeruitjespeaker.nl geworteld in de wereld van de Nederlandstalige muziek, goud van oud jaren 60/70/80/90 en de piratenhits. Ontstaan uit een combinatie van meerdere bekende piratenzenders en uitgegroeid tot goed beluisterd legaal radiostation. Voor ons een droom die is uitgekomen!

Luisterde ook jij graag naar een piratenzender maar kan je die niet meer vinden op de FM? Luister dan naar Klassiekeruitjespeaker.nl.

Klik hier en luister meteen online mee!

Nu Live
Stream Info

Speelt nu: Loading …
Stream titel:
Bitrate:
Luisteraars:
Maximaal aantal luisteraars:
Server status:
AutoDJ status:
Source connected:
Station time:
Current playlist:
Track details:
Raw metadata:
Album image:

Buy this album

nederlandseradio.nl

Licentie

Radio Luisteren

Klassiekeruitjespeaker

Wijzigen